Levensbeschouwing

 

 

Levensbeschouwelijke vorming

Op onze school leren de kinderen over religie. We gaan uit van de religie van de kinderen zelf, dat kan christendom zijn, of bijvoorbeeld humanisme, islam of hindoeïsme. Het is belangrijk dat de eigen bron aangeboord en ontwikkeld wordt.

De docenten weten over alle religies iets en staan in verschillende tradities. Zo brengen de docenten kennis in over religieuze gebruiken in verschillende culturen, zoals de Surinaamse.

We gebruiken (bijbel)verhalen, kunstafbeeldingen en symbolen om de kinderen levensbeschouwelijke of spirituele vaardigheden bij te brengen. De lessen staan in het blad Hemel en Aarde. Als u op de onderstaande link klikt ziet u met welk thema de kinderen werken. Als u dan op het boekje klikt, vindt u de uitleg voor ouders en soms iets extra's zoals een mooi gedicht.

In de vieringen kunnen de kinderen ook samen iets beleven. We vieren in elk geval Kerst en Pasen, met aandacht voor andere religies die ook lichtfeesten hebben (Divali) of feesten waarbij het vasten belangrijk is (suikerfeest). In de toekomst gaan we ook een feest uit een andere religie vieren.

De school heeft een eigen identiteitsbegeleider, Jessica Bouva, die langskomt om de thema's uit Hemel en Aarde te introduceren. Ook organiseert zij, bijeenkomsten waarin we doordenken over wie we zijn als school en wat we willen met dialoog en religie. Zie ook

http://www.arkade-cilon.nl

Laatste nieuws

Informatie ouders
Informatie ouders
07/01/2019
De school werkt met het ouderplatform social schoo..