Beleid mobiele telefoons

 

 

Beste ouders,

Steeds vaker krijgen wij te maken met problemen rondom mobiele telefoons die kinderen meebrengen naar school.

In de schoolgids staat duidelijk aangegeven dat wij niet aansprakelijk zijn voor diefstal van kostbaarheden(telefoons, sieraden, computerspelletjes etc…) en dat wij daarom adviseren om die thuis te laten.

Tot onze verbijstering zien wij steeds vaker kinderen rondlopen met peperdure telefoons zoals Blackberry’s, Iphones e.d.

Voor ons is het onbegrijpelijk dat kinderen met dergelijke dure telefoons naar school komen.  Nog erger vinden wij het als kinderen deze telefoons tijdens schooltijd niet uit zetten.We merken dat er druk ‘gepinged’ wordt onder schooltijd met leerlingen uit andere groepen.In de pauzes gaan kinderen het internet op, waarbij er totaal geen controle is op wat zij daar zien.

Steeds vaker worden er ongewenste foto’s en filmpjes gemaakt.Dit vinden wij zeer onverantwoord en kan echt niet.

Ons advies is daarom:

Geef uw kind geen dure telefoons mee. Kies liever voor een goedkoop toestelletje met een prepaidkaart, zodat bij schade of verlies geen grote bedragen gemoeid zijn en zij niet zonder toezicht het internet kunnen gebruiken.

Mocht uw kind in de klas of tijdens de overblijf ‘betrapt’ worden met een toestel dat aan staat, dan wordt dit toestel ingenomen door de leerkracht en in de kluis van de directie bewaard. U als ouder mag het dan komen ophalen.

U kunt als u uw kind wilt bereiken altijd bellen naar school voor dringende zaken. Ons nummer is 020 6907305.

De telefoon aan laten staan onder schooltijd en tijdens de overblijf is dus echt niet nodig.

 
Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Informatie ouders
Informatie ouders
07/01/2019
De school werkt met het ouderplatform social schoo..